Ga jij wekelijks zwemmen, fietsen, spinnen, lopen, cross-trainen, voetballen, paardrijden, surfen of gewichtheffen? Dan is stretchen super belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen disbalans ontstaat tussen de spieren die je vaak gebruikt (en daardoor verkorten) en de antagonisten. Disbalans kan zorgen voor tractie aan je bekken, kniegewrichten, enkels, hielen, schouders met op den lange duur lage rugpijn en gewrichtspijnen als gevolg. Vermijd slijtage en blessures door middel van een wekelijkse yogales!

YIN YOGA:

Door middel van zachte vloeiende bewegingen van de ruggengraat én zittende/liggende poses die we enkele ademhalingen aanhouden, gaan we ons bindweefsel  stretchen en gewrichten versterken. Je leert je mentale grenzen verleggen en je geest rustig te houden door middel van je ademhaling. Een herstellende yogavorm als je een stressvol leven hebt en/of veel aan sport doet.

YIN/YANG YOGA:

Dit is een vloeiende dynamische vorm van yoga met spier- en krachtopbouw (YANG), afgewisseld door stretchoefeningen(YIN). Elke week is er een specifiek thema, over yoga-filosofie of het fysieke lichaam . Na een stevige vinyasa flow (opwarming van de spieren en bloedcirculatie) volgt een reeks deugddoende yin-poses (stretchen van het bindweefsel en ligamenten) om tot slot volledig te ontspannen met een body-scan.

  • Facebook

      © 2020 by Eat Live Yoga. All rights reserved                 Privacyverklaring