Yoga @ home, samen of op jouw tijdstip

Sinds maart 2020 ben ik noodgedwongen gestart met online-lessen en verrassend genoeg vinden vele yogi(ni)'s de weg naar Zoom. De voordelen zijn dat je 's avonds de deur niet uit hoeft, je geen baby-sit moet regelen, yoga écht kunt integreren in jouw leven, de poes (of je man ;-)) mee mag doen, je in alle rust de dag kunt afsluiten én je toch nog de sfeer van de yogastudio kunt proeven. Kan je niet live meedoen? Geen nood, je krijgt de opname in je mailbox en deze blijft dan 1 week beschikbaar. Ideaal als je aan telewerken doet en een welverdiende pauze wilt inlassen, liever yoga doet in de ochtend of de les nog eens wilt herhalen.

 

Ben je nieuw bij Eat Live Yoga?  Geen probleem, we passen de oefeningen aan voor zowel beginners als gevorderden in eenzelfde les. Als je twijfelt, lees hier alvast de 10 voordelen van yoga.

 

Het is natuurlijk fijn als je probeert elke week een lesje mee te pikken, zo krijg je de poses beter onder de knie en hoef je niet zo hard na te denken. Langzamerhand kan je dan beter focussen op de gezondheidsvoordelen en het effect van de houdingen en stretches, wat yoga doet met jouw lichaam en geest. 

IMG_3604 (1).jpg

Reserveer ruim op tijd je les/reeks 

 

Data, info, prijzen en reservatie voor de yogalessen vind je hierBoekingsprocedure en Zoom-handleiding vind je onderaan deze pagina. Je reservatie is pas definitief na betaling via overschrijving op BE07 3770 6379 9866 van Eat Live Yoga met vermelding van je naam + type les of reeks. 

De live yogalessen via ZOOM beginnen heel stipt. Ben je te laat kan je niet meer aanmelden, zo verloopt de online les in alle rust. Zorg dat je een half uur op voorhand je laptop/mobiel bij de hand hebt, een stil plekje hebt opgezocht, en volgende zaken klaarliggen hebt: een matje (of tapijt waar je niet mee kan uitglijden), twee yogablokjes (of twee dikke boeken of ijscrème-dozen), een riem (of sjaal) en een dekentje of fleece. 

Heb je last van je polsen, neem dan een kleine frottéhanddoek, die je kunt oprollen om onder je polsen te leggen.

Yoga beoefen je het best op een lege maag. Het is daarom aangeraden om 2 uur voor aanvang van een yogales geen zware maaltijd te eten. Een stuk fruit of een yoghurtje is geen probleem.

 

Na de les kan je best en paar slokken (kruiden)thee of water drinken om de door de yogales vrijgemaakte afvalstoffen te helpen afvoeren en je te hydrateren.

Draag comfortabele, maar niet al te loszittende kledij. Liefst geen sterke parfum. Yoga beoefenen we op blote voeten of antislipsokken.

 

Deelname aan de yogalessen online en in de studio, is geheel op eigen risico. Eat Live Yoga is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

 

De yoga zoals die wordt aangeboden, is bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts vooraleer je aan de beoefening van yoga begint. Informeer ons over eventuele blessures, medische problemen of zwangerschap. Dit vormt de basis voor een veilige yogabeoefening en stelt ons in de mogelijkheid om waar nodig, mogelijk variaties op de poses aan te reiken. Zie ook de privacyverklaring onderaan de pagina.

 

Luister naar je eigen lichaam, forceer nooit, vergelijk jezelf absoluut niet met anderen, adem en glimlach :-)

Boekingsprocedure voor de online Zoom yogalessen:

* Schrijf ruim op voorhand in zodat ik de jouw overschrijving op tijd ontvang en de nodige info kan doormailen. Ook wanneer je niet live wenst deel te nemen maar via de opnames de lessen volgt.

Je ontvangt een link, om dan ZOOM op je computer of mobiel te installeren. Je krijgt ook een wachtwoord voor toegang tot de les. Als je geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan je spam!

* De online yogalessen worden gegeven in reeksen van 4 lessen na elkaar. Je betaalt per reeks voor de start en de link en het wachtwoord wordt verstuurd na ontvangst van betaling. De lessen zijn live en beginnen op tijd, na de starttijd kan je je niet meer aanmelden om deel te nemen aan de les. Wel ontvang je de opnames van de lessen die 6 dagen beschikbaar blijven. Let op: eenmalige lessen die niet op tijd zijn genomen, kunnen niet worden terugbetaald of opnieuw worden gecrediteerd. Lessenreeksen op zich worden ook niet terugbetaald of verlengd. We raden je daarom aan om voor je les voldoende tijd te nemen om verbinding te maken met ZOOM en de audio- en video-instellingen van je computer of mobiel aan te passen.

 

* Houd er rekening mee dat Eat Live Yoga op geen enkele manier verantwoordelijk kan worden gehouden voor eventuele problemen met de internetverbinding of bandbreedtebeperkingen en om deze redenen kan er geen vergoeding worden verleend. Online tegoeden die tijdens deze periode niet zijn gebruikt, kunnen niet worden overgedragen naar reguliere lessen in de studio en kunnen niet worden terugbetaald.

 

* Lees ook in detail de ZOOM-gebruikershandleiding op hun site.